Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst

Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde Fytotherapie Homeopathie Magnetiseren Acupunctuur Shiatsu

Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde heeft als doel de oorzaak van de klacht te behandelen als dat mogelijk is en de symptomen weg te nemen als dat nodig is. Daarvoor is het noodzakelijk dat er op een brede manier naar uw klacht wordt gekeken. Een natuurgeneeskundig therapeut heeft daarvoor een groot aanbod aan behandelmethoden. Eén daarvan is fytotherapie, die vaak gegeven wordt in combinatie met een natuurgeneeskundige behandeling.

Natuurgeneeskunde werkt met wat de natuur direct biedt zoals zon (warmtetoepassingen), aarde (leemtherapie), water (hydrotherapie) en lucht (ademtherapie). Soms worden er massagevormen toegevoegd, zoals voetmassage, deelmassages, bindweefselmassage en schropfen. Daarnaast worden middelen voorgeschreven uit de fyto(kruiden)therapie, Bachbloesemtherapie en krijgt u adviezen over uw voeding en eventuele voedingssupplementen.

Wordt het vergoed?
Afhankelijk van uw zorgverzekering is gehele of gedeeltelijke vergoeding mogelijk. Raadpleeg hiervoor uw polis of klik hier voor een overzicht van zorgverzekeraars.

Een fytotherapeut bij u in de buurt
Alle NWP-therapeuten met de licentie Natuurgeneeskunde en Fytotherapie hebben hierin een goede, gedegen opleiding gevolgd. Als u wilt weten waar u een fytotherapeut of natuurgeneeskundige kunt vinden, kijk dan even hier.

 Voed je lichaam én je gevoel iedere dag op een manier die bij je past

Merle Kolf, Amsterdam