Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst

Homeopathie

Natuurgeneeskunde Fytotherapie Homeopathie Magnetiseren Acupunctuur Shiatsu

Homeopathie

Wat is homeopathie?
Het woord ‘homeopathie’ komt van het Griekse "homoios" (gelijk) en "pathos" (lijden). Homeopathie betekent dus letterlijk ‘aan hetzelfde lijden’. Het gaat namelijk uit van het volgende: als het lichaam een middel toegediend krijgt dat hetzelfde effect heeft als de klacht, zal het gestimuleerd worden om zichzelf te herstellen.

Homeopathische middelen zijn op gezonde mensen getest. De klachten die de middelen bij gezonde mensen veroorzaken, kunnen bij mensen die er last van hebben genezen worden.

Homeopathie is een holistische geneeswijze, wat betekent dat de hele mens centraal staat. Als lichaam, geest en sociaal functioneren niet in evenwicht zijn, kan een mens ziek worden. Homeopathie kan helpen om deze balans te herstellen.

Toepassingen van homeopathie
Homeopathie kan in principe worden toegepast bij alle klachten en is geschikt voor alle leeftijden. Deze behandelwijze wordt ook toegepast tijdens de zwangerschap of bij chronische ziekten om klachten te verlichten. Ook kan deze behandelwijze prima gevolgd worden naast een reguliere behandeling. Als u wilt, kan in overleg met u contact op worden genomen met uw huisarts.

Wordt het vergoed?
Afhankelijk van uw zorgverzekering is gehele of gedeeltelijke vergoeding mogelijk. Raadpleeg hiervoor uw polis of klik hier voor een overzicht van zorgverzekeraars.

Een homeopaat bij u in de buurt
Alle NWP-therapeuten met de licentie Homeopathie hebben een goede, gedegen opleiding gevolgd in de homeopathie. Als u wilt weten waar u een homeopathisch therapeut kunt vinden in uw omgeving, kijk dan even hier.