Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst

Hans de Groot

Hans de Groot
Laurensvliet 25
3331 HT ZWIJNDRECHT
Telefoon: 078-6195284
Plattegrond
Licentie: Sh/Ac
Mobiel: 06-53882873
Fax: 078-6195284

www.hansdegrootmassage.nl

Aanvullende opleidingen:
Sommige zorgverzekeraars vereisen m.i.v. 2017 aanvullende opleidingen van de behandelaar, deze behandelaar voldoet aan deze voorwaarde.

Opleidingen
Sportmassage
Shiatsutherapie
Zwangerschapsbegeleiding
Meridiaan psychotherapie
Shiatsu en sport

Route
Te vinden op mijn website.

Tarieven
Te vinden op mijn website.

Openingstijden
Van maandag t/m donderdag: 8.00 tot 22.00
Vrijdag : 8.00 tot 18.00


Terug

Shiatsu is geen Hokus spokus
Shiatsu-therapie
Wat doet u als u hoofdpijn heeft of zich ergens aan stoot. U legt uw hand op de gevoelige plek en wrijft er over ter verlichting. De Chinezen in de vorige eeuw hadden dit al ontdekt. Door te masseren zetten ze een kracht tot zelfheling in werking. Deze massage vorm kreeg later de naam Shiatsu.

Wat is Shiatsu?
Shiatsu is een behandelvorm waarbij de therapeut massage- en druktechnieken toepast met de duim, vingers en de handpalmen. Shi = vinger en atsu = druk.

Door ons lichaam stroomt levensenergie die via de meridianen naar de organen gaat. Wanneer deze energie vrij en ongehinderd kan stromen spreken we van een gezonde geest en gezond lichaam. Een verstoring in deze energie kan gevolgen hebben van een beetje hoofdpijn tot rugklachten en dergelijke.
De meridianen hebben drukpunten die door massage de energie weer door kunnen laten. Het lichaam krijgt hierdoor de kans zichzelf te herstellen.
Een Shiatsu-therapeut maakt gebruik van de krachten van het lichaam. Er gebeuren geen onverklaarbare wonderen. Het enige wonder is het lichaam zelf dat alles in huis heeft om het natuurlijke genezingsproces en herstel in gang te zetten.

Intake:
Voordat de behandeling start, vindt een uitgebreid intakegesprek plaats waarin de patiŽnt/ cliŽnt zín verhaal kan vertellen en
vragen kan stellen. Door de adequate medische kennis van de behandelaar is deze in staat het therapeutisch proces verantwoord in te gaan.
Tijdens dit gesprek wordt tevens de oorzaak van de verstoring gezocht.

Wat houdt de behandeling in?
Shiatsu is een behandelmethode die wordt toegepast door verschillende druk- en massage technieken met de duim, vingers en de handpalmen op de specifieke (tsubo) punten op het lichaam. De medische massage wordt gegeven aan de patiŽnt/ cliŽnt die op een behandeltafel ligt.
In het algemeen zal eenmaal per week behandeld worden, afhankelijk van de aard van de klachten van de patiŽnt. Zo kan het nodig zijn bij acute aandoeningen meerdere malen per week te behandelen.Na de behandeling:
Na de behandeling kan direct verbetering optreden, maar ook een tijdelijke korte verergering, als beginreactie. Ook is er wel eens sprake van vermoeidheid of trillerigheid na de therapie.
Het is niet aan te bevelen vlak na de behandeling zware lichamelijke of geestelijke inspanning te verrichten.