Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst

Praktijk voor Chinese Geneeswijze

Praktijk voor Chinese Geneeswijze
Ria Trompert- Nauta
Arnhemseweg 47
3817 CA AMERSFOORT
Plattegrond
Licentie: Ac
Mobiel: 06-20097129

www.chinese-geneeswijze.nl

Aanvullende opleidingen:
Sommige zorgverzekeraars vereisen m.i.v. 2017 aanvullende opleidingen van de behandelaar, deze behandelaar voldoet niet aan deze voorwaarde.

Opleidingen

Academie voor natuurgeneeskunde te Hilversum, richting Traditionele Chinese Geneeskunde/ acupunctuur.
Opleiding Chinese fytotherapie, academie Qing-Bai te Nijmegen.


Route

Zie de plattegrond op de homepage van www.chinese-geneeswijze.nl


Openingstijden

Dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00 uur tot 18.00 uur.



Terug

Praktijk voor Chinese Geneeswijze Ria Trompert- Nauta

Wanneer de Chinese diagnose bekend is, volgt daaruit een bijpassend, individueel behandelplan. Dit plan wordt met de cliënt besproken en in overleg wordt tot behandeling overgegaan. De therapie is dus een gevolg van de diagnose en kan bestaan uit acupunctuur, ooracupunctuur, Chinese kruidentherapie, voedingsadviezen, cupping of een combinatie van deze behandelmethoden. De kruidenformules worden gebruikt in de vorm van granulaat, tablet of capsule. Ook kinderen kunnen worden behandeld vanaf de leeftijd van zes maanden.

Mijn praktijk bestaat sinds 1995 en de meeste mensen kwamen tot nu toe met klachten zoals: migraine, jeugdmigraine, slapeloosheid, chronische vermoeidheid, overgangsklachten, menstruatieklachten, misselijkheid, prikkelbaar darm syndroom, stress gerelateerde klachten, rugpijn, nek- en schouderpijn, rusteloze benen.Ook heb ik mensen met kruiden tijdens chemo- of radiotherapie begeleid.
De laatste jaren is er een ontwikkeling te zien waarbij ik vaker paren behandel met vruchtbaarheidsproblemen. Mensen die met KI, IVF of ICSI procedures bezig zijn om hun kinderwens in vervulling te laten gaan. Voor en tijdens de reguliere behandelingen begeleid ik hen met behulp van de Chinese geneeskunde. Vaak met Chinese kruiden en voedingsadviezen. Om beiden in een zo goed mogelijke conditie te brengen, zowel lichamelijk als emotioneel. In bepaalde fasen van de reguliere behandeling behandel ik de vrouw ook met acupunctuur en ooracupunctuur. Ook bij mannelijke verminderde vruchtbaarheid is namelijk met behulp van Chinese kruiden een voordeel te behalen. Onlangs is uit een wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat acupunctuur, daar alleen bij vrouwen toegepast, de kans op bevruchting behoorlijk kan toenemen. Van de groep vrouwen die wel met acupunctuur werd behandeld werd 42 % zwanger, tegenover de controlegroep die niet werd behandeld, 26 %. Daarbij werd jammer genoeg voorbij gegaan aan de conditie van de man. Het gaat bij de bevruchting mijns inziens om twee personen, die zo optimaal mogelijk in conditie moeten zijn.