Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst

Natuurgeneeskundig medisch shiatsu
-acupressuur - Jin Shin Do therapie

Natuurgeneeskundig medisch shiatsu
-acupressuur - Jin Shin Do therapie

Rita EJ Rigtering
Vollenhoverweg 18-I
8316 PZ Marknesse
Plattegrond
Licentie: Sh
Mobiel: 0623023567
www.shiatsucentrum.nl

Aanvullende opleidingen:
Sommige zorgverzekeraars vereisen m.i.v. 2017 aanvullende opleidingen van de behandelaar, deze behandelaar voldoet aan deze voorwaarde.

Opleidingen

Nippon Nederlandse Shiatsu School.
CNE: HBO opleiding natuurgeneeskunde.
Academie Qing Bai: propedeuse TCM.
Meerdere specialisaties op het Natuurgeneeskundig vakgebied.
Agogische docentenopleiding.
Reguliere Paramedische beroepsopleiding.


Route

Ga naar Emmeloord Noord (A6); neem afslag De Munt;
Volg steeds de borden Marknesse;
Zodra Vollenhove op het ANWB bord wordt aangegeven volgt u die route.
Tussen Marknesse en Vollenhove op de N331 vindt u de praktijk.
Vanuit de richting Kampen gaat u bij Ens rechtsaf en rijdt u richting Vollenhove;
Als u bij de rotonde voor Vollenhove op de N331 aankomt neemt u de 3e afslag richting Marknesse;
Dat is de Vollenhoverweg. (7e huis aan de linkerkant)


Openingstijden

De werkdagen van de week. Ik ben altijd bereikbaar op bovenstaand telefoonnummer.
Wanneer ik zelf de telefoon niet kan aannemen, kunt U een boodschap en uw telefoonnummer inspreken. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met U op.Terug

Shiatsu-massage

Shiatsu (shi=vinger; atsu=druk) drukpuntenmassage is een van oorsprong oosterse natuurgeneeswijze. Er wordt gewerkt op het energiestelsel via de meridianen en sleutelpunten van het lichaam.

Na 20 jaar o.a. docentschap op een HBO opleiding besloot ik mijn talenten en vaardigheden te gaan ontwikkelen in het natuurgeneeskundig vakgebied. Ik wil graag werken in contact met mensen op een manier waarin lichaam ziel en geest met elkaar in samenhang benaderd kunnen worden en zo het welzijn en de gezondheid versterken.

De Japanse drukpunten massage met de acupressuur- behandelingen en de Jin Shin Do therapie (de weg van geest en mededogen) geven mij die mogelijkheden.
Als natuurgeneeskundig therapeut richt ik mij op klachtenbehandeling en op ontspanning. Met liefde en concentratie doe ik mijn werk. Ik ben blij dat ik mij in dit vakgebied heb mogen bekwamen. In mijn praktijk zie ik veel positieve resultaten. Op dit moment is mijn jongste klantje 3 jaar en de oudste patient is 90!

Veel voorkomende klachten in mijn praktijk hebben te maken met: nek-en rugklachten, hoofdpijn, stress, vermoeidheid, heup problemen, ischias-achtige klachten, menstruatie en overgangsklachten , tennisarm, RSI, whiplash, allergieën en overgevoeligheid, concentratie problemen, hoge bloeddruk, schildklier problemen, spijsvertering, maag- en darmklachten.
Andere voorkomende behandelingen hebben betrekking op harmoniseren van het zenuwstelsel, ondersteuning bij chemokuren, herstel na operatie, verbetering vitaliteit, preventie gezondheid, zwangerschapsbegeleiding en babymassage.